Klaver: volgend kabinet 50% vrouw

GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver heeft maandagavond op een verkiezingsbijeenkomst in Leiden zich uitgesproken voor een eerlijke man-vrouwverhouding in een volgend kabinet. Tijdens de 'VerkiezingsMeetup' in poppodium De Nobel zei Klaver dat hij het 'niet normaal' vond dat hij zondagavond met enkel mannen aan het debatteren was bij het RTL-debat.

Daarna zei de GroenLinks-politicus dat er tijdens de formatie afspraken moeten worden gemaakt over het aantal vrouwen in het nieuwe kabinet. Hij vind het bizar dat ‘vrouwen moeilijker op topposities komen dan mannen, omdat ze niet in het hokje passen’. De politiek moet het goede voorbeeld geven volgens Klaver en daarom wil hij dat de helft van de ministers in het toekomstige kabinet vrouw is.

Hierna herhaalde de politicus deze boodschap op Twitter. Lees in ons nieuwsoverzicht verder over online campagnevoeren en andere achtergrondinformatie over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Terug