Schippers opnieuw informateur

Tijdens het debat in de Tweede Kamer over het eindverslag van de informateur is Edith Schippers (VVD) opnieuw aangewezen als informateur. VVD-fractievoorzitter Mark Rutte diende een motie in om haar aan te stellen, 'met als opdracht op korte termijn de mogelijkheden te verkennen die er op dit moment zijn voor de vorming van een kabinet dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal' (Tweede en Eerste Kamer). Met een ruime meerderheid werd de motie door de Tweede Kamer aangenomen.

Schippers gaat nu opnieuw eerst een ‘verkennende’ ronde doen waarin zij langs alle dertien fractievoorzitters gaat om hen te bevragen over hun coalitievoorkeuren. Daarnaast zal Kamervoorzitter Khadija Arib de Koning informeren over deze uitkomst van het debat.

Meer weten over de kabinetsformatie? Bekijk ons nieuwsoverzicht voor de laatste achtergrondartikelen en analyses.

Terug