Formatie gaat dinsdag 20 juni verder

Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt op dinsdag 20 juni de fractievoorzitters van VVD, CDA en D66. Dat heeft het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie bekend gemaakt. Om 13.00 uur worden de politieke leiders van de drie partijen gezamenlijk verwacht in de Stadhouderskamer aan het Binnenhof. Daar zullen zij praten over de voortgang van de kabinetsformatie.

Informateur Tjeenk Willink heeft in een persconferentie eerder deze week aangegeven zich te richten op een meerderheidskabinet dat 'ten minste bestaat uit VVD, CDA en D66'. Een vierde partij zou hierbij moeten aanschuiven om de coalitie aan een meerderheid te helpen. VVD, CDA en D66 hebben samen namelijk 71 van de 150 zetels in de Tweede Kamer.

Meer weten over de ontwikkelingen rondom de kabinetsformatie? Bekijk ons nieuwsoverzicht voor de laatste achtergrondartikelen en analyses.

Terug