Vanavond slotdebat NOS; Kuzu zegt af

Vanavond vindt het laatste verkiezingsdebat voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen van morgen plaats bij de NOS. Onder leiding van Rob Trip zullen dertien deelnemende politieke partijen met elkaar in debat gaan. De lijsttrekkers van de acht grootste partijen in de peilingen gaan in tweetallen met elkaar in debat.

Door loting is bepaald welke lijsttrekkers tegen elkaar debatteren. Hierdoor is volgende verdeling ontstaan:

  • Klaver (GroenLinks) vs. Buma (CDA)
  • Pechtold (D66) vs. Roemer (SP)
  • Segers (ChristenUnie) vs. Rutte (VVD)
  • Asscher (PvdA) vs. Wilders (PVV)
  • Buma (CDA) vs. Pechtold (D66)
  • Roemer (SP) vs. Asscher (PvdA)
  • Rutte (VVD) vs. Klaver (GroenLinks)
  • Wilders (PVV) vs. Segers (ChristenUnie)

Voorafgaand aan het debat tussen de grote partijen zullen de lijsttrekkers van de kleinere partijen met elkaar debatteren. Daarbij heeft Tunuhan Kuzu van DENK zich op het laatst teruggetrokken. Hij zou debatteren tegen Jan Roos van VNL. Het debat is vanavond vanaf 20.30 uur live te volgen op televisie via NPO 1 of via www.nos.nl

Terug