Roemer (SP) blijft bij uitsluiten VVD

SP-fractievoorzitter Emile Roemer blijft bij zijn eerdere standpunt dat de SP niet met de VVD in één kabinet zal stappen. Dat zei hij na afloop van zijn bijeenkomst met informateur Herman Tjeenk Willink in de Stadhouderskamer aan het Binnenhof. Roemer: 'Ik heb voor de verkiezingen niet gezegd dat ik de VVD uitsluit om kiezers te trekken en dat nu weer te laten varen. Volgens mij wordt het tegenwoordig steeds meer gewaardeerd als politici ook doen wat ze zeggen'. Door deze herhaalde afwijzing lijkt een kabinet van VVD, CDA, D66 en SP definitief niet mogelijk.

Roemer zegt op de website van de SP dat de formatie na drie maanden onderhandelen ‘geen millimeter verder’ is gekomen. Daarom vindt hij dat VVD, CDA en D66 elkaar moeten loslaten en andere coalities moeten onderzoeken.

Meer weten over de kabinetsformatie? Bekijk ons nieuwsoverzicht voor de laatste ontwikkelingen.

Terug