Tjeenk Willink voorgedragen als informateur

Tijdens de bijeenkomst van de fractievoorzitters met Tweede Kamervoorzitter Arib is Tjeenk Willink voorgedragen als informateur. Tijdens het Kamerdebat dat vanmiddag rond 15.30 uur zal plaatsvinden wordt hij waarschijnlijk officieel benoemd mits de meerderheid daarmee instemt.

De Kamer heeft vorige week gevraagd om een informateur die onafhankelijk en gezaghebbend is en ver(der) van de dagelijkse politiek staat.

Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) hebben al laten weten dat ze niet achter de keuze van Willink staan. Wilders wil nieuwe verkiezingen. Volgens hem is dat de enige optie voor een snelle regering. De verwachting is dat de overige fracties wel zullen instemmen.

Het debat zal waarschijnlijk rond 15.30 uur plaatsvinden

 

Terug