Farid Azarkan (DENK) wil snel een kabinet

De fractievoorzitter van DENK, Farid Azarkan, wil dat het kabinet snel gevormd wordt. Dit zei hij op twitter voor aanvang van zijn gesprek met informateur Tjeenk Willink. Azarkan zegt dat DENK liever iemand anders als informateur had gehad, maar prijst de ervarenheid van Tjeenk Willink. Zijn voorkeur gaat uit naar een progressief centrum-links kabinet dat racisme en discriminatie aanpakt, de coronacrisis en economische gevolgen daarvan hoog op de agenda zet en een open en transparante bestuurscultuur vormt. Azarkan pleit daarom voor een kabinet zonder Rutte.

Na zijn gesprek zei Azarkan dat het vertrouwen hersteld moet worden en dat de informateur moet gaan kijken naar grote vraagstukken die opgelost moet worden, zoals de coronacrisis. Het is volgens Azarkan belangrijk dat er een stabiele regering wordt gevormd dat zich met deze onderwerpen bezig gaat houden.

Terug