Joost Eerdmans (JA21) praat met Willink over openbaar maken verslagen

Joost Eerdmans, de fractievoorzitter van JA21, is kritisch op informateur Herman Tjeenk Willink. Gisteren tijdens de persconferentie had de informateur gezegd niet alles te willen notuleren. Eerdmans spreekt over een valse start, omdat Tjeenk Willink in zijn ogen de motie die dinsdag is aangenomen gelijk heeft verworpen. In de breed gesteunde motie van Eerdmans en Wilders stond dat de gespreksverslagen, samen met het eindverslag, openbaar gemaakt moet worden.

Na zijn gesprek met de informateur zei Eerdmans dat hij en Tjeenk Willink het niet eens zijn geworden over hoe de motie van Eerdmans uitgevoerd moet worden. Eerdmans zei dat hij alles openbaar wil, maar volgens de fractievoorzitter zei Tjeenk Willink dat hij de fractievoorzitters toch in vertrouwen iets tegen hem kunnen zeggen. Eerdmans vindt dat Willink zo de wens van de Kamer negeert en betreurt dat.

Terug