Brief aan informateur Willink roept op tot een betere treinverbinding tussen de Randstad, Arnhem en Rhein-Ruhr

Een brede coalitie van metropoolregio’s (Amsterdam en Arnhem-Nijmegen), provincies (Utrecht en Gelderland), Regio Foodvalley, Euregio Rijn-Waal, NS en reizigersvereniging Rover heeft in een brief aan informateur Tjeenk Willink aandacht gevraagd voor een investering in een betere spoorverbinding tussen de Randstad, Arnhem en het Ruhrgebied.Volgens de coalitie is een snellere en frequentere treinverbinding met Duitsland nodig voor de economische ontwikkeling van Nederland en is het noodzakelijk voor verdere verstedelijking en leefbaarheid langs de corridor. De investering in de spoorverbinding sluit aan bij de Europese en Duitse plannen om van de corridor een hoofdcorridor in het Europese personenvervoer treinnetwerk (TEN-T) te maken. Ook draagt het bij aan de Europese klimaat doelstellingen.

  • Onderwerp: Versterken van de treincorridor Randstad – Arnhem – Rhein-Ruhrgebied
  • Brief: Brief naar de informateur.
Terug