Jesse Klaver (GL): regeerakkoord moet gaan om kwaliteit

Jesse Klaver was vandaag de eerste fractievoorzitter op het Binnenhof voor zijn gesprek met informateur Tjeenk Willink. Thierry Baudet (Forum voor Democratie) had vandaag een telefonisch gesprek met de informateur. Na zijn gesprek zei de fractievoorzitter van GroenLinks dat vertrouwen nog steeds een “issue” is en dat het de opdracht is van Tjeenk Willink om te onderzoeken hoe dit vertrouwen hersteld kan worden. Volgens Klaver is het een lastige klus is en hij is benieuwd waar de informateur mee komt.

Klaver zegt zelf vooral gesproken te hebben over de inhoud en over hoe Nederland weer verder kan komen. Daarnaast zei Klaver het ook belangrijk te vinden dat er een kwalitatief goed regeerakkoord komt en dat de kwantiteit daarbij minder belangrijk is.

Terug