IVP stuurt brief naar informateur

IVP, het instituut voor pensioeneducatie, heeft een brief geschreven naar informateur Tjeenk Willink. In de brief aan de informateur pleit het instituut voor een onderzoek naar financiering in de Nederlandse defensie door pensioenfondsen en verzekeraars. Ze willen dit onderzoek doen in samenwerking met de overheid.
Volgens IVP heeft de financiering voor Defensie veel voordelen. Zo verbeteren de investeringen de huidige staat van Defensie, neemt de staatsschuld maar beperkt toe en er is een beheersing van de projectrisico’s door professionele marktpartijen onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Daarnaast kan er op deze manier ook eerder aan de internationale afspraak worden voldaan om twee procent van het BNP te investeren in Defensie. Verder is het voor pensioenfondsen en verzekeraars voordelig omdat zij een veilige belegging kunnen toevoegen aan hun portefeuille.
  • Onderwerp: investeren in veiligheid door pensioenfondsen en verzekeraars
Terug