De sluiproutes naar de Stadshouderskamer zijn afgesloten

In de Stadshouderskamer vinden de meeste gesprekken met betrekking tot de formatie plaats. Informateur Tjeenk Willink heeft al twee keer alle fractievoorzitters ontvangen in deze kamer om zijn opdracht die hij van de Tweede Kamer heeft gekregen uit te voeren. Tijdens het formatieproces zijn de binnendoorroutes naar de Stadshouderskamer afgesloten. De enige mogelijkheid voor de gesprekspartners van de informateur om naar binnen te gaan is via de voordeur op het Binnenhof.

De routes binnendoor zijn sneller en veiliger, maar toch zijn die routes bewust afgesloten. Nu moeten de fractievoorzitters over het Binnenhof en langs de media. Volgens Kees van der Staaij (SGP) gaat dit om transparantie. Omdat de fractievoorzitters na afloop van hun gesprek met de informateur met de media praten over hun gesprek voorkomen ze “achterkamertjesgedoe.”

 

Terug