Gezondheidsfondsen voor Rookvrij schrijven brief aan informateur

Gemeenten, organisaties en individuen werken aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. In een brief aan informateur Tjeenk Willink doet het samenwerkingsverband Gezondheidsfondsen voor Rookvrij zes voorstellen om hierin een volgende stap te zetten. Overkoepelend betekenen de maatregelen dat voor het realiseren van een Rookvrije Generatie een aanscherping nodig is van het deel over roken in het Nationaal Preventieakkoord. Ze lichten vijf concrete maatregelen uit. Zo willen ze een verdere verhoging van de prijs van tabaksproducten, meerjarige bewustwordings- en stopcampagnes, en dat tabaksproducten alleen maar verkocht mogen worden in tabaksspeciaalzaken. Daarnaast willen ze de e-sigaretten verder reguleren, omdat deze volgens het samenwerkingsverband ook ongezond zijn. Als laatste maatregel willen ze toegankelijke hulp bij het stoppen met roken voor iedereen.

  • Onderwerp: Samen verder op weg naar een Rookvrije Generatie
  • Brief: volledige brief
Terug