Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stuurt position paper naar informateur

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een position paper geschreven en die naar informateur Hamer gestuurd. In deze paper legt de instantie uit waarom de groei van de AP zo belangrijk is voor burgers en het bedrijfsleven. De AP wil dat het budget van de AP groeit naar een structurele financiering van 100 miljoen euro. De brief dient om bij te dragen aan een goed onderbouwde discussie tijdens de formatieonderhandelingen. Het is de taak van deze instantie om organisaties te stimuleren om zich aan de privacywetgeving te houden en vragen aan het nieuwe kabinet om de middelen om dit werk te blijven doen.

  • Onderwerp: Groei AP noodzakelijk voor burgers en bedrijfsleven in digitaliserende samenleving
  • Brief: Persbericht en position paper
Terug