CNV stuurt brief naar informateur

CNV Internationaal en Mondiaal FNV hebben een brief aan informateur Hamer geschreven waarin ze de politiek oproepen om in een nieuw regeerakkoord 0,7 procent van het Bruto Nationaal Product (BNP) voor ontwikkelingssamenwerking te reserveren. Dit omdat de coronapandemie ook veel gevolgen heeft gehad voor de economie. Nederlandse handel én Nederlandse banen zijn voor een deel afhankelijk van het sociaaleconomisch herstel van de internationale handelspartners. Door 0,7 procent van het BNP voor ontwikkelingssamenwerking te gebruiken doet Nederland recht aan de internationale verbondenheid, zowel in het kader van veerkrachtige toeleveringsketens, de wereldwijde strijd tegen het virus als het samen en in wederzijds belang bouwen aan duurzame ontwikkeling en brede welvaart.

Terug