Initiatiefgroep Preventieakkoord stuurt brief naar informateur

De Initiatiefgroep Preventieakkoord heeft het nieuwe kabinet in een brief aan informateur gevraagd om de zorg meer te richten op preventie en om te investeren in gezondheid. Ze willen een krachtige uitbouw van het Nationaal Preventieakkoord. De initiatiefgroep wil onder andere dat er een basisinfrastructuur komt voor preventie via regionale gezondheidsarrangementen, dat jongeren worden geïnformeerd over een gezonde levensstijl en dat ook rekening wordt gehouden met de digitalisering van de zorg. Verder benadrukt de Initiatiefgroep in de brief ook het belang van mentale gezondheid.

  • Onderwerp: Naar een gezond en vitaal Nederland: zet in op verankering, verdieping en verbreding van preventie in de samenleving
  • Brief: Volledige brief
Terug