NWO stuurt brief naar informateur

In een brief aan informateur Hamer heeft NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, aanbevelingen gedaan voor de nieuwe kabinetsperiode. Zo willen ze publieke investeringen in onderzoek en innovatie de komende tien jaar laten groeien. De kenniscoalitie had hier al eerder voor gepleit. NWO doet enkele voorstellen hoe de Nederlandse regering kan zorgen voor een bloeiend onderzoeksklimaat.Ook hopen ze dat de regering de transitie naar open science steunt. Open Science staat voor een open en participatieve onderzoekspraktijk waarbij publicaties, data, software en andere vormen van wetenschappelijke informatie in een zo vroeg mogelijk stadium gedeeld worden en voor hergebruik beschikbaar gesteld worden.

  • Onderwerp: NWO stuurt aanbevelingen voor nieuwe kabinetsperiode naar informateur Hamer
  • Brief: Volledige brief NWO 
Terug