NVJ stuurt brief naar informateur Hamer

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft een brief naar informateur Mariëtte Hamer gestuurd. In deze brief vragen ze aandacht voor de agressie tegen en de veiligheid voor journalisten. Volgens de vereniging komt de onafhankelijke en hoogwaardige informatievoorziening voor de Nederlanders onder druk als de journalistiek dat ook staat. Zij vragen de informateur om de kwaliteitsjournalistiek te ondersteunen. Dit vormt een waarborg om een pluriform media-aanbod op lokaal en regionaal niveau overeind te houden. NVJ vraagt verder ook aandacht voor de arbeidsmarktpositie van voornamelijk freelance journalisten. Ook willen ze meer duurzame investeringen in publieke journalistieke programma’s en lokale en regionale titels. Ze roepen de politieke partijen op om de persvrijheid te bevorderen, de Nederlandse journalistiek te versterken en zo desinformatie tegen te gaan.

  • Onderwerp: Oproep aan informateur Hamer: ondersteun kwaliteitsjournalistiek
  • Brief: Volledige brief NVJ
Terug