Regeerakkoord moet gaan over ‘duurzame economie’ en ‘inclusieve samenleving’

Informateur Hamer ontving vandaag een cluster van verschillende partijen. De fractievoorzitters hebben van de informateur een stuk gekregen waarin staat beschreven wat de informateur in een regeerakkoord wil hebben. Ze wil plannen opnemen voor een ‘duurzame economie’, een ‘inclusieve samenleving’ en ‘digitalisering en internationalisering’.

Joost Eerdmans (JA21) en Caroline van der Plas (BBB) hebben het over een linkse agenda. Eerdmans dacht vooraf dat het een “afhechtgesprek” zou worden, maar volgens Hamer zijn de partijen die gisteren op bezoek waren niet de koplopers voor een coalitie. Thierry Baudet (FvD) heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat de formatie nog geen gelopen race is. Volgens hem is een coalitie over links niet noodzakelijk en een coalitie over rechts is ook goed mogelijk.

Kees van der Staaij (SGP) vond het een constructief gesprek. Er is volgens hem over meerdere thema’s zoals jeugdzorg gesproken en niet alleen over politieke verschillen tussen partijen. En ook Liane den Haan laat weten dat het een goed gesprek was over het herstel- en transitiebeleid.

Terug