Jonge Klimaatbeweging stuurt brief naar informateur

De Jonge Klimaatbeweging heeft een brief naar informateur Hamer gestuurd. In deze brief roepen de jongeren op tot duurzaam politiek leiderschap. De beweging wil een ambitieus klimaatdoel van -65% in 2030, een klimaatautoriteit zodat de doelen ook behaald worden en echte systeemverandering. Dit zijn de drie concrete maatregelen die ze graag in het regeerakkoord willen zien op het gebeid van klimaat. Jongeren hebben het vertrouwen in de politiek verloren wat betreft het behalen van de klimaatdoelen. De beweging is ervan overtuigd dat goed leiderschap en een grootschalige crisisaanpak het mogelijk maakt om de klimaatcrisis aan te pakken.

  • Onderwerp: “Als jongeren roepen we op tot duurzaam politiek leiderschap”
  • Brief: Volledige brief de Jonge Klimaatbeweging
Terug