Waag, Amnesty International, Bits of Freedom en Open State Foundation sturen brief naar informateur

Waag, Amnesty International, Bits of Freedom en Open State Foundation hebben gezamenlijk een brief naar de informateur gestuurd. In deze brief schrijven de organisaties dat op het digitale domein macht en tegenmacht hersteld moeten worden en publieke waarden moeten worden verankerd in technologiebeleid. Digitalisering in Nederland vereist politieke visie en een open stijl van leiderschap volgens de organisaties. Er worden in de brief een aantal punten benoemd waar het nieuwe kabinet zich voor in kan zetten, zoals het opstellen van doordacht en bindend beleid en het investeren in sterke, digitaal vaardige toezichthouders als tegenmacht tegen machtige bedrijven. Het kernpunt van het nieuwe technologiebeleid is het digitale stembusakkoord.

  • Onderwerp: Digitalisering, controle, tegenmacht en transparantie
  • Brief: Volledige brief
Terug