TAPP Coalitie stuurt samen met andere organisaties een brief naar de informateur

Initiatiefnemer de TAPP Coalitie heeft samen met honderden andere organisaties een brief naar informateur Hamer gestuurd. In deze brief doen ze een oproep om een heffing op vlees en frisdank, een btw- verlaging op groenten en fruit en een subsidie voor gezonde lunches op te nemen in het regeerakkoord. In de brief stellen de organisaties dat Nederland ongezonder is gaan eten en dat dit een negatieve invloed heeft op de stijgende zorgkosten. De organisaties pleiten daarom om gezond en duurzaam voedsel zoals groenten, fruit en vleesvervangers goedkoper te maken via subsidies of een btw verlaging naar 5%. Ongezond voedsel en voedsel met een hoge milieu footprint worden zo duurder.

  • Onderwerp: Oproep honderden organisaties: regeerakkoord met btw-verlaging AGF en accijns frisdrank en vlees
  • Brief: Brief TAPP Coalitie
Terug