Kaag en Hoekstra waren samen op bezoek bij de informateur

Gisteren waren Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) samen op bezoek bij informateur Hamer. Zij hebben bijna twee uur met elkaar gepraat. Na afloop bleek dat er nog verschillen van mening zijn over mogelijke coalities. Kaag wil graag met PvdA en GroenLinks in een coalitie, maar dit is voor Hoekstra een linkse partij te veel.

Voor Hoekstra zijn de verschillen op het gebied van onder andere veiligheid en de middenklasse te groot tussen het CDA en de PvdA. Hij kijkt hierbij vooral naar de inhoud. Als er niet gesproken wordt over onderwerpen die het CDA belangrijk vindt, gaat de partij in de oppositie volgens Hoekstra. De fractievoorzitter laat weten dat de voorkeurscoalitie van Kaag waarin de VVD, D66 en CDA samen gaan werken met de PvdA en GroenLinks niet de meest voor de hand liggende optie is.
Sigrid Kaag zei weinig over het gesprek met Hoekstra en de informateur.

Deze week moet duidelijk worden hoe een mogelijke samenstelling van een coalitie eruit komt te zien.

Terug