PvdA, GroenLinks en D66 hebben samen met de informateur gepraat

Gisteren heeft de informateur gesproken met de fractievoorzitters van PvdA, GroenLinks en D66. Informateur Hamer heeft met Lilianne Ploumen, Jesse Klaver en Sigrid Kaag gesproken over het herstel van de economie na de coronacrisis.

Volgens Ploumen (PvdA) hebben ze een verdiepend gesprek gehad over het herstelbeleid en is het niet gegaan over welke partijen met elkaar willen regeren. De inhoud stond bij het gesprek centraal. Klaver (GL) vindt dit een logische stap, de Tweede Kamer heeft namelijk de opdracht gegeven om de formatie via de inhoud aan te pakken.

Daarnaast hebben Ploumen en Klaver nogmaals benadrukt dat de twee partijen alleen samen in een kabinet willen. Kaag (D66) wil graag met de twee partijen samen werken om zo een “zo progressief mogelijke” coalitie te vormen.

Terug