Social Tipping Point Coalitie schrijft brief aan informateur

Social Tipping Point Coalitie heeft een brief naar informateur Hamer gestuurd. In de brief presenteren ze een “nieuwe, effectieve oplossingsrichting voor de klimaatcrisis.” Zo willen ze dat de overheid inzet op snelle veranderingen binnen de samenleving om zo klimaatverandering voor te zijn. Ze willen dat een ‘Social Tipping Point Strategie’ opgenomen wordt in het hoofdlijnenakkoord. De Coalitie vraagt een nieuw kabinet om die strategie samen vorm te geven. Daarnaast wijzen ze de overheid er ook op om het maatschappelijk middenveld te omarmen, om zo samen klimaatverandering tegen te gaan. Ze benadrukken de noodzaak om zo snel mogelijk stappen te nemen om klimaatverandering tegen te gaan.

  • Onderwerp: Het sneeuwbaleffect . . . Waarom het nieuwe kabinet moet inzetten op ‘social tipping points’ door een Social Tipping Point Strategie op te nemen in het regeerakkoord
  • Brief: Volledige brief en bijlage
Terug