D66-leider Kaag zet vol in op vijfpartijencoalitie

Na een nieuw gesprek met informateur Hamer heeft D66-leider Kaag de VVD en het CDA opnieuw opgeroepen om samen met D66, PvdA en GroenLinks een kabinet te vormen. In een artikel van de NOS verwijst Kaag naar de samenwerking van deze partijen in de gemeenten Den Haag en Eindhoven en in provincies. Het is volgens haar van ontzettend groot belang, om zeker in deze tijd, naar overeenkomsten tussen partijen te zoeken en niet naar verschillen.

Naast Kaag ontving informateur Hamer gisteren ook afzonderlijk de fractievoorzitters van de PvdA, GroenLinks en ChristenUnie. Ploumen en Klaver zijn met name kritisch op CDA-fractievoorzitter Hoekstra die alleen maar aangeeft wat hij niet wil. “Bij voorbaat weglopen en zeggen dat je partijen te links vindt, past niet bij de tijd waar we nu in zitten,” aldus Klaver. Segers herhaalde tijdens zijn gesprek met Hamer nogmaals dat het goed zou zijn om met meer partijen over het herstelbeleid te praten, ook al zouden die niet in een toekomstig kabinet komen.

Vanochtend had Hamer nog een gezamenlijk gesprek gepland staan met VVD-leider Rutte en Kaag.

Terug