Achterban VVD komt in actie tegen samenwerking met GroenLinks

De achterban van de VVD komt met een petitie tegen samenwerking met GroenLinks. De petitie ‘Geen coalitie met GroenLinks’ heeft verschillende reacties gekregen. Een aantal VVD’ers schrijven dat ze samenwerking met GroenLinks “niet wenselijk” vinden. In andere reacties uitten VVD’ers hun zorgen over een mogelijke samenwerking. Zij zijn bang dat de VVD te veel naar links verschuift en hun liberale principes loslaat.

In Den Haag zijn de gevoelens van de achterban van de VVD over GroenLinks duidelijk. De achterban ziet GroenLinks als Randstedelijk, elitair en bemoeizuchtig. De liberalen zijn bang dat er met een GroenLinks aan de macht straks niets meer mag, zoals autorijden, vliegen of het eten van vlees.

Samenwerking met de PvdA stuit op minder weerstand bij de achterban van de VVD. Eerdere samenwerking met die partij tijdens kabinet Rutte II is volgens hun goed verlopen. De VVD verzet zich tijdens de formatiegesprekken vooralsnog tegen een coalitie met de twee linkse partijen.

Terug