Alzheimer Nederland heeft een brief naar de informateur gestuurd

Alzheimer Nederland heeft namens iedereen die leeft met dementie een brief aan informateur Hamer gestuurd. In deze brief hebben ze zes actiepunten voor het volgende kabinet. Zo willen ze o.a. dat er meer gebouwd wordt zodat er geschikte woningen komen voor mensen met dementie. Daarnaast willen ze dat het nieuwe kabinet de mantelzorg overeind houdt, meer inzet op preventie van dementie en dat de zorg toegankelijker en simpeler wordt. Alzheimer Nederland roept de overheid op te blijven inzetten op een dementievriendelijke samenleving waarin buren, kappers en buschauffeurs goed om kunnen gaan met mensen met dementie. Zo blijven mensen met dementie meedoen in de samenleving. Verder moet volgens de organisatie e-health ook toegankelijk worden voor mensen met dementie.

  • Onderwerp: aandacht voor dementie
  • Brief: Volledige brief Alzheimer Nederland
Terug