Van der Staaij: informateur moet kijken naar huidige regeringsfracties

Kees van der Staaij (SGP) was vandaag na VVD-leider Mark Rutte op bezoek bij informateur Hamer. Tijdens dit gesprek heeft hij aangegeven dat de informateur opnieuw moet kijken naar een coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De heer van der Staaij er tevens op gewezen dat diplomaten uit het buitenland het vreemd vinden dat de huidige regering zetels heeft gewonnen bij de verkiezingen, maar er vervolgens een ingewikkelde en langdurige formatieproces op volgt.

Ook Laurens Dassen (Volt) was vandaag uitgenodigd voor een gesprek met de informateur. Na afloop zei Dassen dat er vooruitgang te zien was, maar dat hij nog steeds hoopt dat er haast wordt gemaakt. Er zijn volgens hem genoeg partijen die verder willen praten; zij moeten (daarom) snel om tafel. Dassen heeft vanaf het begin van de formatie aangegeven dat Volt geen ambitie heeft om in een coalitie plaats te nemen. Dit heeft hij nogmaals herhaald. Wel heeft hij aangegeven dat de partij “constructieve oppositie” wil voeren en zegt ideeën te steunen die duurzaam, progressief en Europees zijn.

Terug