Tony’s Chocolonely heeft brief naar informateur gestuurd

Tony’s Chocolonely heeft een brief naar informateur Hamer gestuurd. In de brief spreken ze samen met andere bedrijven hun steun uit voor wetgeving die gepaste zorgvuldigheid (due diligence) verplicht voor alle bedrijven die opereren op de Nederlandse markt of hier gevestigd zijn. In de brief pleiten ze voor Nederlandse wetgeving voor duurzaam en verantwoord ondernemen per 2023, als opstapje naar ambitieuze Europese wetgeving. Om het politieke draagvlak in Europa en Nederland te vergroten is op korte termijn een kwalitatief goede Nederlandse due diligence wetgeving nodig. De betrokken organisaties en bedrijven zijn van mening dat door wetgeving het bedrijfsleven meer verantwoording moet nemen om mensenrechtenschendingen of milieuschade te voorkomen.

Terug