Rutte en Ploumen waren op bezoek bij informateur Hamer

Gisteren waren Mark Rutte (VVD) en Lilianne Ploumen (PvdA) als derde duo op bezoek bij informateur Hamer. Na afloop van het gesprek zei Rutte dat hij een coalitie met en de PvdA en GroenLinks niet ziet zitten. Volgens hem zijn vijf partijen niet nodig voor een meerderheid.

Als opties noemt Rutte dat de VVD kan regeren met of de PvdA, of GroenLinks, of Volt, of JA21. Rutte ziet geen combinatie van deze partijen want dat vindt hij teveel. Toch is de VVD-leider positief over Ploumen en ziet mogelijkheden tot compromissen.

Lilianne Ploumen herhaalde nogmaals dat de PvdA bereidt is om te praten over mogelijke deelname aan een nieuw kabinet, maar wel met GroenLinks. Volgens Ploumen houdt ze de formatie zo niet op. Volgens haar heeft ze een belofte gedaan aan de kiezer om zich in te zetten voor een zo progressief mogelijk kabinet.

Terug