Rutte wil graag door met de huidige coalitie

Mark Rutte (VVD) zou graag door willen met de huidige coalitie. Dit zei hij in het NOS formatievlog Rondje Binnenhof. Hij zou graag een nieuwe coalitie willen vormen met de huidige coalitiepartijen. De huidige coalitie met VVD, D66, CDA en de ChristenUnie is voor Rutte de “voorkeursvariant.”

Rutte had niet eerder zijn voorkeur voor een nieuwe coalitie kenbaar gemaakt. Eerder zei Rutte alleen dat hij een coalitie voor zich ziet met VVD, D66, CDA en een kleinere partij. Rutte heeft zijn voorkeur voor de huidige coalitie uitgesproken, maar er mag ook gekeken worden naar andere kleine partijen zoals Volt, JA21, PvdA of GroenLinks.

Sigrid Kaag (D66) ziet deze coalitie juist niet zitten. De ChristenUnie en D66 staan op medisch-ethische kwesties lijnrecht tegenover elkaar en de coalitie heeft volgens Kaag op dit gebied te weinig bereikt.

Ook Gert-Jan Segers (CU) is nog niet overtuigd van een voortzetting van de huidige coalitie. Volgens Segers kan de ChristenUnie ook een constructieve rol in de oppositie op zich gaan nemen. 

Terug