UAF heeft een brief naar de informateur gestuurd

Het Universitair Asiel Fonds (UAF) heeft een brief naar informateur Hamer, de fractievoorzitters en de woordvoerders arbeidsmarktbeleid gestuurd. In deze brief vraagt de organisatie aandacht voor het benutten van het potentieel van vluchtelingen om het arbeidsmarkttekort op te lossen. Volgens de brief bedreigt het personeelstekort in krapteberoepen de Nederlandse economie en blijft het potentieel van hoogopgeleide statushouders onbenut. Het UAF wil graag een toegankelijke arbeidsmarkt voor gevluchte studenten, investeringen in succesvolle leerwerktrajecten gericht op krapteberoepen en een hoger budget voor de onderwijsroute in de nieuwe inburgeringswet.

  • Onderwerp: Potentieel statushouders voor personeelstekort in kraptesectoren onnodig onbenut
  • Brief: Volledige brief
Terug