Zaltbommel heeft een brief naar de informateur gestuurd

De gemeente Zaltbommel heeft een brief naar informateur Hamer gestuurd over de jeugdzorg. In deze brief maakt de gemeente duidelijk dat het belangrijk is dat er in het nieuwe regeerakkoord aandacht is voor de Jeugdwet en jeugdzorg. De gemeente wil het nieuwe kabinet informeren over hoe het lukt om goede jeugdzorg te leveren binnen het toegewezen budget.Zo heeft Zaltbommel zich ingezet op een preventieve aanpak die inzet van zwaardere zorg voorkomt. Professionals krijgen de ruimte om hun werk te doen en er wordt naar elkaar geluisterd. Ook is er vertrouwen opgebouwd tussen de verschillende instanties. De gemeente laat weten dat hun werkwijze wellicht niet in elke gemeente werkt, maar hun keuzes kunnen van belang zijn voor beslissingen die het nieuwe kabinet moet nemen.

Terug