Hoekstra en Ploumen samen langs bij de informateur

Na zijn gesprek met Gert-Jan Segers (CU) had Wopke Hoekstra (CDA) ook gelijk een gesprek met Lilianne Ploumen (PvdA).

Na afloop stonden beide fractievoorzitters de pers te woord.Hoekstra gaf aan een goed gesprek te hebben gehad met informateur Hamer. Ook vertelde hij dat hij zich de komende tijd gaat richten op het CDA. Voor Hoekstra wordt de situatie in de partij prioriteit en niet de formatiegesprekken. Hij zal wel ingaan op uitnodigingen van de informateur, maar hij stelt dat zijn verantwoordelijkheid niet alleen bij het land ligt, maar ook vooral bij het CDA.

Lilianne Ploumen (PvdA) wilde zich niet te veel uitlaten over de interne situatie bij het CDA. Ze hoopt dat de rust snel terugkeert binnen de partij. Ploumen benadrukte tijdens het gesprek dat haar partij bereidt is om mee te regeren. Ploumen ziet echter niet alleen verschillen tussen beide partijen, maar geeft aan dat er ook grote overeenkomsten zijn tussen de PvdA en het CDA.

Terug