Hoekstra over vertrek Omtzigt: formatie niet extra complex

Vandaag sprak Wopke Hoekstra (CDA) voor zijn gesprek met de informateur en Gert-Jan Segers (CU) kort met de pers over Pieter Omtzigt en de formatie. Volgens de fractievoorzitter wordt de formatie niet extra complex nu Omtzigt zijn lidmaatschap heeft opgezegd bij het CDA.

Volgens Hoekstra ziet de formatie er nog hetzelfde uit als vorige week. Het vraagstuk over wie met wie wil regeren is niet veranderd en ook het CDA is nog bereid om mee te praten over eventuele kabinetsdeelname. “Als je veel van je agenda kan realiseren, dan moet je daar serieus naar kijken” zei Hoekstra maandagochtend.

Hoekstra zei ook dat hij weinig met de formatie bezig is geweest en heeft zich vooral op de partij zelf gefocust. Hoekstra is niet bang voor een splitsing van de partij, hij verwacht dat veel leden zullen blijven omdat zij achter de partij-agenda staan.

Terug