KNOV stuurt brief naar informateur

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) heeft een brief naar informateur Hamer gestuurd. In deze brief pleit KNOV voor een aantal belangrijke pijlers in de geboortezorg en geeft hiervoor aanbevelingen met het verzoek deze op te nemen in het nieuwe regeerakkoord. De organisatie wil dat zwangere vrouwen kunnen kiezen voor zorg en begeleiding die aansluit op hun individuele wensen, behoeften en hun leefsituatie en daarbij worden ondersteund door een vertrouwde zorgverlener. Ook willen ze dat de zorg voor zwangere vrouwen toegankelijk en van hoge kwaliteit is. Als laatste punt willen ze dat de zwangerschap een window of opportunity is voor een gezonde leefstijl en een kansrijke start.

  • Onderwerp: Aanbevelingen inzake zwangerschap en geboorte voor het regeerakkoord 2021
  • Brief: Volledige brief

 

Terug