Ploumen en Klaver willen vaart maken bij de formatie

Gisteren waren Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilianne Ploumen (PvdA) samen op bezoek bij informateur Hamer.

Na afloop zei Ploumen dat ze hadden gepraat over het herstelplan waar de informateur mee bezig is, en over de stand van zaken bij de formatie.

Volgens Ploumen denken GroenLinks en de PvdA hetzelfde over de formatie en vinden beide partijen dat er vaart gemaakt moet worden. Toen er werd gevraagd of dit bezoek bedoelt was om de PvdA en GroenLinks uit elkaar te halen antwoordde Ploumen dat zij die indruk niet kreeg.

Voor Klaver is het vooral belangrijk dat er gesproken wordt over de problemen in Nederland en niet zo zeer over de problemen bij het CDA. Klaver ziet de klimaatcrisis, de woningcrisis en de achterstanden in het onderwijs als belangrijke problemen die snel opgelost moeten worden. Volgens hem moet de formatie daar ook over gaan.

Terug