Wilders vraagt debat aan

Geert Wilders (PVV) heeft vandaag tijdens de Regeling van Werkzaamheden wederom een debat aangevraagd met informateur Hamer. Hij wil graag verantwoording van de informateur en een debat over de voortgang van de formatie. Ook dit keer heeft hij geen meerderheid gekregen voor zijn verzoek; de meeste partijen willen pas een debat met de informateur nadat zij haar eindverslag heeft opgeleverd.

Wilders heeft daarom wederom een brief aan de informateur gevraagd. Hij is niet tevreden met de brief die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Hij zegt dat zijn vraag nog niet is beantwoord en vraagt daarom aan Kamervoorzitter Bergkamp dat de informateur morgen voor 12.00 uur een nieuwe brief stuurt waarin zij antwoord geeft op de vraag wanneer zij denkt met het eindverslag te komen.

Terug