Platform Makers stuurt brief naar informateur

Platform Makers heeft een brief naar informateur Hamer gestuurd. In deze brief vragen ze aandacht voor het auteurs- en naburig recht, wat voor veel makers in de culturele sector een essentieel onderdeel is van hun verdienvermogen. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat ondersteuning van het auteurs- en naburig recht van belang is voor een bloeiende en innoverende cultuursector. Voor Platform Makers is de garantie van een eerlijke beloning voor makers een belangrijk onderwerp. Daarnaast vragen ze ook om meer dan alleen de bestaande wettelijke systemen van collectief beheer op waarde te blijven schatten, maar als uitgangspunt te nemen voor een beter en eerlijker functionerend systeem voor online exploitatie.

  • Onderwerp: Brief van Platform Makers aan mevrouw drs. M.I. Hamer, informateur
  • Brief: Volledige brief Platform Makers
Terug