Kaag stuurt update formatie naar leden D66

Fractievoorzitter van D66 Sigrid Kaag heeft gisteren de leden geïnformeerd over de stand van zaken bij de formatie. In deze email schrijft Kaag dat informateur Hamer nog steeds bezig en gestaag voortgang maakt, maar dat Kaag dit liever anders had gezien. Volgens de fractievoorzitter is het nu tijd om meerdere partijen om de tafel te krijgen die bereid zijn om wel te vechten voor hun idealen, maar ook bereid zijn om compromissen te sluiten.

Kaag laat weten dat de inzet van D66 onveranderd is en zal zich blijven inzetten voor een progressief, breed en stabiel kabinet. De partij wil graag samenwerken met andere partijen om Nederland zo uit de crisis te loodsen, maar ook om andere grote problemen in Nederland op te lossen. Als voorbeeld noemt Kaag de kansenongelijkheid, de klimaatverandering, de woningnood en de relatie tussen burger en overheid.

Verder verzekert Kaag de leden ervan dat de partij tijdens de formatie niet van koers zal veranderen.

Terug