Rutte: voorzichtig naar de vraag wie met wie

Vandaag sprak Mark Rutte (VVD) zowel alleen als samen met Jesse Klaver (GroenLinks) met informateur Hamer. Na afloop liet Rutte niet veel los, maar zei hij dat het wederom over ‘de inhoud’ was gegaan. Verder zei Rutte dat er voorzichtig gesproken mag worden over de volgende fase van de formatie. Volgens Rutte is er voorzichtig een eerste stap gezet naar de fase waarin er gekeken wordt naar welke partijen met elkaar gaan onderhandelen. Rutte liet verder niet weten of hij GroenLinks los probeert te krijgen van de PvdA.

Volgens Klaver ging het vandaag ook over hoe de partijen met elkaar om tafel kunnen gaan zitten. Sigrid Kaag (D66) was vandaag ook op bezoek bij informateur Hamer. Ook zij liet naar afloop weten dat het erop lijkt dat Hamer haar opdracht aan het afronden is. Daarnaast zei Kaag dat ze verwacht dat er voor december een nieuw kabinet is, al zei ze eerder dat ze had verwacht dat er voor de zomer een kabinet zou zijn.

Terug