Hamer wil vandaag antwoord over welke partijen door willen formeren

Vorige week vrijdag waren de fractievoorzitters van VVD, D66, CDA, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks op bezoek bij informateur Hamer. De fractievoorzitters kregen toen een harde deadline van de informateur om te kiezen over de vervolgstappen van de formatie en om onderling met elkaar te praten. Vandaag wil Hamer van de fractievoorzitters horen welk besluit zij hebben genomen, gaat Rutte een concept voor een regeerakkoord alleen schrijven of met hulp van Kaag of praten de partijen verder? Informateur Hamer ontvangt vandaag de fractievoorzitters individueel om hierover te spreken.

De informateur is klaar met haar opdracht wat betreft de inhoud. De partijen zijn het deels eens over het herstel- en transitiebeleid voor na de coronacrisis. Maar Hamer kan haar eindverslag niet inleveren als het nog niet duidelijk is welke partijen met elkaar gaan formeren.

 

Terug