Ploumen hekelt opstelling rechtste partijen

Ook Lilianne Ploumen (PvdA) was vandaag op bezoek bij informateur Hamer om te praten over de vervolg stappen van de formatie. Na afloop stond zij kort de pers te woord. Zij hekelde de opstelling van de VVD en het CDA. Die twee partijen willen niet met zowel de PvdA als GroenLinks in een kabinet. Ploumen benadrukte dat zij en GroenLinks wel bereid zijn om met twee rechtse partijen te praten en deel te nemen aan een kabinet onder leiding van de VVD.

Volgens Ploumen blokkeren Hoekstra en Rutte een meerderheidskabinet “zonder duidelijke opgaaf van redenen.” Ploumen noemt het een “politiek zwaktebod” dat de fractievoorzitters van VVD en CDA niet over een kabinet met GroenLinks en PvdA willen praten. Ze herhaalde nogmaals dat GroenLinks en de PvdA elkaar vast blijven houden en dat ze die verkiezingsbelofte niet gaat breken.

Terug