ChristenUnie wil een dualisme-akkoord tussen kabinet en Kamer

Gert-Jan Segers (CU) heeft in een pamflet van de ChristenUnie (Een revolutie van dienstbaarheid), dat donderdag 15 juli is gepubliceerd, een voorstel gedaan waarin hij pleit voor een dualisme akkoord tussen het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer. In dit dualisme akkoord moeten volgens hem de coalitiepartijen vastleggen hoe zij de komende jaren omgaan met het delen van informatie met de Tweede Kamer, met besloten overleggen en met inzage van geheime stukken. Volgens Segers is het belangrijk dat de partijen ook op papier zetten hoe de coalitie straks de nieuwe bestuurscultuur wil vormgeven, net als het herstellen van de balans tussen macht en tegenmacht. “Mijn angst is dat alles bij het oude blijft. Met nog meer ergernis over de politiek tot gevolg”, zegt Segers in een interview met Trouw.

Terug