De formatie is met vakantie

Vanaf deze week zijn informateur Hamer en de onderhandelingsteams van VVD en D66 met vakantie voor wat betreft de formatie. Deze vakantie is bewust ingepland door Hamer, zodat de partijen even afstand kunnen nemen van de formatie na afgelopen roerige maanden. Het schrijven van de aanzet tot een regeerakkoord komt daarmee op een laag pitje te staan. Er is nog niet veel bekend over de voortgang en de inhoud van het document, behalve dat ‘we een eind op weg zijn, maar zeker ook nog niet klaar’, aldus Kaag op instagram. Volgens Segers (CU) staat deze schaarse informatie over de voortgang van de formatie haaks op over de beloftes over een nieuwe bestuurscultuur. Hij vreest dat er geen verandering zal plaatsvinden. Het is nog niet bekend of de ChristenUnie zich aansluit bij de onderhandelingen over een nieuw kabinet. Het is Hamers verwachting dat de onderhandelingen over een nieuw kabinet rond half augustus kunnen beginnen.
Terug