Wilders over de formatie en de toekomst van de PVV

In een interview met het AD vertelt Geert Wilders, leider van de derde partij van Nederland, over de toekomst van de PVV en de formatie. De PVV-leider denkt zelf niet dat hij nog een plaats krijgt aan de formatietafel deze zomer en pleit voor nieuwe verkiezingen. Toch gaat de PVV volgens hem vroeg of laat wel een keer meeregeren. Volgens Wilder is het niet houdbaar om de PVV voor altijd uit te sluiten. “Het zal steeds meer bewaarheid gaan worden dat het logisch is dat we toch gaan meedoen. Want Rutte is door ons uit te sluiten niet alleen veroordeeld tot Kaag, maar mogelijk ook tot GroenLinks en de PvdA als de ChristenUnie niet wil. Dat is een ramp voor het land,” vertelt Wilders. Volgens hem is Rutte verzwakt door de motie van afkeuring en wantrouwen op 1 april. Rutte is in de ogen van Wilders dan ook afschreven en Kaag wordt degene om wie het gaat draaien.

Terug